top nav tools left nav
Siteoverzicht Contact Home

Nitraatmeldpunt 

Klik hier om naar het nitraatmeldpunt te gaan. Om in te loggen hebt u uw e-ID en pincode nodig. Het nitraatmeldpunt is elke dag de klok rond beschikbaar. 

 

Waarvoor kunt u terecht bij het nitraatmeldpunt?

  • Als op uw perceel in opdracht van de Mestbank het nitraatresidu bepaald wordt (controlestaal) dan kan u tot en met donderdag 26 september 2013 via het Nitraatmeldpunt laten weten:

    • of u aanwezig wenst te zijn bij de staalname op uw perceel
    • of u na 1 juli 2013 band- of rijbemesting toepaste op uw perceel.

De VLM brengt het laboratorium op de hoogte van deze meldingen. Het labo zal dan contact met u opnemen om aanwezig te zijn bij de staalname. In het geval van band- of rijbemesting zal de aangepaste bemonsteringswijze toegepast worden. Na 26 september moet u hiervoor rechtstreeks contact opnemen met het laboratorium dat door de Mestbank is aangeduid om de staalname op uw perceel uit te voeren. De contactgegevens van het laboratorium vindt u terug op de brief met de geplande staalnamedatum die u van hen ontvangt.

  • Als u denkt dat de staalname op uw perceel niet correct uitgevoerd werd of als u andere onregelmatigheden vaststelt, dan kunt u die op het nitraatmeldpunt melden vanaf 1 oktober. Meld de eventuele onregelmatigheden zo snel mogelijk.

    U kunt onregelmatigheden melden voor de:
  • staalnames die uitgevoerd worden in opdracht van de Mestbank (controlestalen) 
  • staalnames die u laat uitvoeren op eigen kosten (opvolgstalen, derogatiestalen en stalen voor de beheersovereenkomst water)

De VLM zal een onderzoek instellen naar de gemelde onregelmatigheden en brengt u op de hoogte van het resultaat.

top
Copyright 2010, Vlaamse Landmaatschappij
Disclaimer | Siteoverzicht
Vlaamse overheid