Nieuws

 

 

Landbouwers en uitbaters kijken hun volmachten voor het Mestbankloket best nog deze maand nahttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/VLAAMSE-LANDMAATSCHAPPIJ-Landbouwers-en-uitbaters-kijken-hun-volmachten-voor-het-Mestbankloket-best-nog-deze-maand-na.aspxLandbouwers en uitbaters kijken hun volmachten voor het Mestbankloket best nog deze maand na12-5-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Mestbank/LogoMestbankloket.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Om de digitale dienstverlening te verbeteren vereenvoudigt de Mestbank op 1 juni 2022 het volmachtensysteem op het Mestbankloket.
VLM betaalt vergoedingen uit aan landbouwers met een beheerovereenkomst in 2021 https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/uitbetaling-vergoedingen-BO-2021-.aspxVLM betaalt vergoedingen uit aan landbouwers met een beheerovereenkomst in 2021 5-5-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/bloemenrijke-akkerranden2.jpg" style="BORDER:0px solid;" />VLM betaalde in totaal aan 3.698 landbouwers samen 16.5 miljoen euro vergoedingen uit voor de beheerovereenkomsten 2021.
Landbouwers, organisaties en overheden strijden samen voor meer akkernatuurhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Samen-voor-meer-akkernatuur.aspxLandbouwers, organisaties en overheden strijden samen voor meer akkernatuur2-5-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/nieuws/vogelakker%20Jochmans%202018%20(5).jpg" style="BORDER:0px solid;" />Akkervogels blijven het moeilijk hebben. In dit nieuwsbericht leest u meer over verschillende organisaties, overheden en landbouwers die zich inzetten om het tij te keren.
Duiding bij aanpak benadering rode bedrijven en piekbelastershttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Duiding-bij-aanpak-benadering-rode-bedrijven-en-piekbelasters.aspxDuiding bij aanpak benadering rode bedrijven en piekbelasters1-5-2022 22:00:00<img alt="" height="192" src="/nl/SiteCollectionImages/Landinrichting/Varkensbedrijf.jpg" width="410" style="BORDER:0px solid;" />De Vlaamse Landmaatschappij wenst meer informatie te geven over de aanpak van de benadering van de rode bedrijven van de voorlopige Programmatische Aanpak Stikstof sinds 2014 en bij de huidige aanpak van de benadering van de piekbelasters uit het Stikstofakkoord van 23 februari 2022.
Presentaties studiedag valorisatie lokale houtstromenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/presentaties-studiedag-valorisatie-houstromen.aspxPresentaties studiedag valorisatie lokale houtstromen28-4-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/nieuws/event%20oogstbare%20landschappen.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Meer weten over de studiedag 'Valorisatie lokale houtstromen'? Lees het verslag en bekijk de presentaties van de keynote speakers.
VLM start bezoeken aan landbouwers voor start bespreking nieuwe beheerovereenkomstenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/VLM-start-bezoeken-aan-landbouwers-voor-start-bespreking-nieuwe-BO.aspxVLM start bezoeken aan landbouwers voor start bespreking nieuwe beheerovereenkomsten20-4-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/GrauwekiekmanDieterCoelembier2AdobeRGB.jpg" style="BORDER:0px solid;" />De bedrijfsplanners van de VLM gaan de boer op om de aanvragen voor nieuwe beheerovereenkomsten met startdatum 1 januari 2023 te bespreken met de landbouwers.
Aandachtspunten voor landbouwers met een beheerovereenkomsthttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Aandachtspunten-voor-landbouwers-met-een-beheerovereenkomst.aspxAandachtspunten voor landbouwers met een beheerovereenkomst10-4-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/bloemenstrook-web.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Om de milieu-, natuur- en landschapsdoelstellingen te bereiken en om verminderde uitbetaling en sancties te vermijden is het belangrijk dat landbouwers met beheerovereenkomsten de maatregelen die daarbij horen correct en volledig uitvoeren. Daarom geeft de Vlaamse Landmaatschappij advies om de belangrijkste veelgemaakte fouten die op het terrein worden vastgesteld te voorkomen.
Openbaar onderzoek ontwerp-PAS en plan-MERhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Openbaar-onderzoek-ontwerp-PAS-en-plan-MER.aspxOpenbaar onderzoek ontwerp-PAS en plan-MER3-4-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Landinrichting/Varkensbedrijf.jpg" style="BORDER:0px solid;" />De Vlaamse overheid heeft een ontwerp-PAS opgesteld. De programmatische aanpak stikstof (PAS) wil de depositie van stikstof op Speciale Beschermingszones terugdringen en een kader bieden voor vergunning- en toestemmingverlening.
Proefproject geeft bioboerderij alle kansenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Proefproject-geeft-bioboerderij-alle-kansen.aspxProefproject geeft bioboerderij alle kansen3-4-2022 22:00:00<img alt="Foto toont boerinnen die geselecteerd werden voor het proefproject" src="/nl/SiteCollectionImages/RuimtevoordeVlaamseRand/BRAVRRVVBoerinnen.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Twee jonge boerinnen zien hun droom in vervulling gaan op landbouwgronden van de VLM. Langs de Vogelzangbeek in Sint-Pieters-Leeuw beginnen Charlotte en Hilde bioboerderij ‘PERKUUS’.
Verhogen stikstofefficiëntie als antwoord op de dure kunstmestprijzenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Verhogen-stikstofefficiëntie-als-antwoord-op-de-dure-kunstmestprijzen.aspxVerhogen stikstofefficiëntie als antwoord op de dure kunstmestprijzen30-3-2022 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Mestbank/Kunstmest_web.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Door de dure kunstmestprijzen gaan landbouwers op zoek naar alternatieven. Het gebruik van dierlijke mest is enkel toegelaten binnen de wettelijk bepaalde bemestingsnormen. Bedrijven die kiezen voor derogatie kunnen op bepaalde teelten wel meer stikstof benutten uit dierlijke mest.

Terug naar boven