Nieuws

 

 

Wezembeek-Oppem deelt Gulden Spoor uit aan VLMhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Wezembeek-Oppem-deelt-Gulden-Spoor-uit-aan-VLM.aspxWezembeek-Oppem deelt Gulden Spoor uit aan VLM6-7-2017 22:00:00<img alt="Foto toont Luc Vander Elst die Gulden Spoor in ontvangst neemt" src="/nl/SiteCollectionImages/Vlaamse%20Rand/Uitreiking%20Gulden%20Spoor.jpg" style="BORDER:0px solid;" />In de week van 11 juli beloont de Cultuurraad van Wezembeek-Oppem jaarlijks één verdienstelijke inwoner en één persoon of organisatie buiten de gemeente met een Gulden Spoor. Gisterenavond werden de realisaties en toekomstplannen van de VLM bekroond.
Innovatieve vogelakkers bruisen van levenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Innovatieve-vogelakkers-bruisen-van-leven.aspxInnovatieve vogelakkers bruisen van leven5-7-2017 22:00:00<img alt="" height="225" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/Vogelakkers/Vogelakker%20Jochmans%20(2).jpg" width="300" style="BORDER:0px solid;" />Van kwartels tot veldleeuweriken, van bijen tot kolibrievlinders. De vogelakkers in Zuid-Hageland, door landbouwers aangelegd binnen een beheerovereenkomst met de VLM, bruisen al in hun eerste jaar van het leven.
Nieuwe verkeersveilige fietsroute Brugge-Zedelgemhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Nieuwe_verkeersveilige_fietsroute_Brugge-Zedelgem.aspxNieuwe verkeersveilige fietsroute Brugge-Zedelgem5-7-2017 22:00:00Gisteren werd op de Diksmuidse Heerweg in Zedelgem een tractorsluis in gebruik genomen. Daardoor wordt sluipverkeer geweerd en kan de weg volop in gebruik worden genomen door fietsers, wandelaars, ruiters en lokale landbouwers.
Landbouwers kunnen persoonlijke begeleiding aanvragen voor beheerovereenkomsten 2018https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Aanvraag-begeleiding-bp-aanvraag-BO.aspxLandbouwers kunnen persoonlijke begeleiding aanvragen voor beheerovereenkomsten 20183-7-2017 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/Sam/SAM-erosiebestrijding-laagklein.JPG" style="BORDER:0px solid;" />Wie een beheerovereenkomst wil aanvragen voor 2018, moet zijn aanvraag voor 1 oktober 2017 indienen bij de VLM. Als je daarbij een beroep wil doen op begeleiding door een bedrijfsplanner, kan je best voor 15 september een bedrijfsplanner contacteren.
Gevolgen van de droge weersomstandigheden voor de Mestbankverplichtingen en beheerovereenkomstenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Gevolgen-van-de-droge-weersomstandigheden-voor-de-Mestbankverplichtingen-en-beheerovereenkomsten.aspxGevolgen van de droge weersomstandigheden voor de Mestbankverplichtingen en beheerovereenkomsten29-6-2017 22:00:00<img alt="triorand" src="/nl/SiteCollectionImages/Nieuwsberichten/2010/Triorand.JPG" style="BORDER:0px solid;" />Het Departement Landbouw en Visserij somt op haar website de gevolgen op van de droge weersomstandigheden voor diverse steunmaatregelen en voor de Mestbankverplichtingen.
Adviesprocedure 'projectoproep uitvoeringsinitiatieven Scheldehelden 2.0' van starthttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Adviesprocedure-'projectoproep-uitvoeringsinitiatieven-Scheldenhelden-2-0'-van-start.aspxAdviesprocedure 'projectoproep uitvoeringsinitiatieven Scheldehelden 2.0' van start28-6-2017 22:00:00<img alt="Afbeelding toont logo Scheldenhelden" src="/nl/SiteCollectionImages/Scheldehelden/logo%20scheldehelden%202.0%20(002).jpg" style="BORDER:0px solid;" />Samen met de gemeenten Bornem, Puurs, Sint-Amands en Zwijndrecht wil de VLM een projectoproep doen naar besturen, verenigingen en particulieren voor het indienen van uitvoeringsinitiatieven.
Akte ruilverkaveling Sint-Rijkers ondertekend.https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Akte_ruilverkaveling_Sint-Rijkers_ondertekend.aspxAkte ruilverkaveling Sint-Rijkers ondertekend.28-6-2017 22:00:00<img alt="ondertekende akte ruilverkaveling sint-rijkers" src="/nl/SiteCollectionImages/vlm%20west-vlaanderen/projecten/RVK%20Sint-Rijkers/ondertekende%20akte%20sint-rijkers.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Gisteren werd de akte van de ruilverkaveling Sint-Rijkers ondertekend. Via het ruilverkavelingsproject hielpen we landbouwers in Alveringem, Lo-Reninge en Veurne aan grotere en makkelijker bewerkbare percelen.
Uniek archeologisch kunstwerk in de ruilverkaveling Jesserenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Uniek-archeologisch-kunstwerk-in-de-ruilverkaveling-Jesseren.aspxUniek archeologisch kunstwerk in de ruilverkaveling Jesseren28-6-2017 22:00:00<img alt="Foto toont mensen rond de oriëntatietafel in Jesseren" src="/nl/SiteCollectionImages/Jesseren/Jesseren%20pijl.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Op zondag 25 juni kon je in Jesseren de officiële inhuldiging bijwonen van een uniek archeologisch kunstwerk.
Ook 'oranje' bedrijven kunnen aanspraak maken op compensatiemaatregelen vanaf 1 julihttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/oranjebedrijvenflankerendbeleid.aspxOok 'oranje' bedrijven kunnen aanspraak maken op compensatiemaatregelen vanaf 1 juli26-6-2017 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Buitenkans/Buitenkanjuni2017/BK_PAS.jpg" style="BORDER:0px solid;" />vanaf 1 juli kunnen oranje bedrijven die niet mogen uitbreiden omdat het ammoniakuitstoot te hoog is, aanspraak maken op dezelfde compensatiemaatregelen als de 'rode' bedrijven. De toelatingsvoorwaarden zijn wel anders.
Realisaties ruilverkaveling Jesseren feestelijk geopendhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Realisaties-ruilverkaveling-Jesseren-feestelijk-geopend.aspxRealisaties ruilverkaveling Jesseren feestelijk geopend25-6-2017 22:00:00<img alt="Foto toont kinderen op bank in speelweide. Ze hebben de duimen omhoog." src="/nl/SiteCollectionImages/Jesseren/Evenement%20Jesseren%2025-06-2017%20speelweide%202.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Dankzij een aantal maatregelen in de ruilverkaveling, hebben inwoners en bezoekers van Jesseren voortaan meer ruimte voor recreatie en minder zorgen rond wateroverlast. Gisteren kon het grote publiek kennismaken met de nieuwe inrichtingen.