Openbaar onderzoek ontwerp landinrichtingsplan 'Onthaal en Beleving fase 1' in De Wijers

kaart met acht onthaalpunten van De Wijers

van 15-3-2021 t.e.m. 15-4-2021

Om De Wijers meer herkenbaar te maken heeft de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) in samenwerking met de betrokken partners een landinrichtingsplan (LIP) ‘Onthaal en beleving’ opgemaakt. Dit landinrichtingsproject zal in De Wijers onthaalpunten en instappunten inrichten met infoborden, zit- en picknickbanken, fietsstallingen, … in de huisstijl van De Wijers. Behalve meer streekidentiteit creëren, zal dit landinrichtingsplan ook een degelijk netwerk van wandelroutes aanbieden aan de recreanten. Hierbij wordt er steeds rekening gehouden met de ecologische draagkracht van de locatie. Verplaatsingen te voet of met de fiets worden daarom gestimuleerd. Ook worden er uitkijkpunten aangelegd met zicht op water en worden andere belevingsplekken in de buurt van vijvers gecreëerd, zoals speelbossen, speeltuinen en picknickplaatsen.
Domein Kiewit, het Demerstrand en Bolderberg zijn de eerste drie onthaalpunten van De Wijers die ingericht worden.
De betrokken lokale besturen (Hasselt, Genk, Diepenbeek en Heusden-Zolder) organiseren over dit LIP een openbaar onderzoek van maandag 15 maart tot en met donderdag 15 april 2021.

foto De Wijers: © Robin Reynders

Documenten inkijken

​​​​​​​​De meeste informatie is gebundeld in onderstaande interactieve digitale brochure (Sway). Die is ook op smartphone makkelijk doorbladerbaar.:

 

​​Wil je graag de volledige tekst van het ontwerp landinrichtingsplan 'Onthaal en Beleving fase 1''bekijken,? Klik dan hieronder op de link naar het volledige rapport/landinrichtingsplan en de kaartenatlas:

LIP_O_B_fase1_kaartenatlas_OO.pdf


Hoe uw mening kenbaar maken - procedure

​​Tijdens het openbaar onderzoek is er de gelegenheid om bezwaren en opmerkingen over de inhoud van het ontwerp landinrichtingsplan in te dienen bij een van de vier gemeentebesturen.

In Hasselt: 

·         brief: stad Hasselt t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Limburgplein 1, 3500 Hasselt;

·         e-mail: kiewit@hasselt.be​

In Genk:

·         brief: stad Genk t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Stadsplein 1, 3600 Genk;

·         e-mail: omgeving.handhaving@genk.be

In Heusden-Zolder:

·         brief: Lokaal Bestuur Heusden-Zolder (t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen),  Heldenplein 1, 3550 Heusden-Zolder;

·         e-mail:​ omgeving@heusden-zolder.be

In Diepenbeek: 

​·         brief: Gemeente Diepenbeek t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Dorpsstraat 14, 3590 Diepenbeek;

·         e-mail: info@diepenbeek.be

​Bezwaren of opmerkingen moeten uiterlijk op 15 april 2021 ingediend worden met de vermelding "openbaar onderzoek LIP onthaal en beleving fase 1''.​​​


Contactpersoon
Contactpersoon voor Bolderberg: hilde.haezebrouck​@vlm.be
Contactpersoon voor Domein Kiewit en Demerstrand: stijn.hermans@vlm.be