Landschapsparken Vlaanderen

 

 

‘We brengen het beste van vroeger en nu samen in Landschapspark Zwinstreek’https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/LSPZwinstreek.aspx‘We brengen het beste van vroeger en nu samen in Landschapspark Zwinstreek’7-3-2024 23:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Landschapsparken/Landschapspark%20Zwinstreek%20(1)_NB.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Landschapspark Zwinstreek is het enige kust- en poldergebied onder de erkende parken. We voelen Tom Vermeersch van de provincie West-Vlaanderen aan de tand over de plannen en de dromen voor dit landschapspark, dat graag geassocieerd wordt met kust, platteland en natuur, maar ook met stad, cultuur, erfgoed en gastronomie.

 

 

"De maatschappelijke return van een Landschapspark kan niet overschat worden"https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/LSPVlaamseArdenne.aspx"De maatschappelijke return van een Landschapspark kan niet overschat worden"19-12-2023 23:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Landschapsparken/Toerisme+Vlaanderen+-+Vlaamse+Ardennen+-+Koppenberg+-+Bjorn+Snelders+-+1.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Landschapspark Vlaamse Ardennen is een van de 5 Landschapsparken die in oktober een felbegeerde erkenning als Landschapspark binnen haalde. Het Landschapspark legde daarvoor een ambitieuze toekomstvisie voor: het wil heel wat uitdagingen in de Vlaamse Ardennen aanpakken, zoals wateroverlast, waterkwaliteit en verweving van landbouw en natuur.

 

 

Twee landschapsparken voor Zuid-Limburg: “Een droom die uitkomt”https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/LSP_ZuidLimburg.aspxTwee landschapsparken voor Zuid-Limburg: “Een droom die uitkomt”19-10-2023 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Landschapsparken/Voeren%20-%20groepsfoto.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Zuid-Limburg heeft er sinds vrijdag 13 oktober 2023 twee Landschapsparken bij. We spraken met An Digneffe, directeur van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren over de kansen en de uitdagingen die er voor het grijpen liggen. ​ ​ ​ ​

 

 

Aftrap voor concrete uitwerking Vlaamse Parken op Startdag Vlaamse Parken https://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Startdag_Vlaamse_Parken.aspxAftrap voor concrete uitwerking Vlaamse Parken op Startdag Vlaamse Parken 31-1-2024 23:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Landschapsparken/Startdag_VP_VO_VP_web.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Op dinsdag 30 januari vond de feestelijke startdag van de Vlaamse Parken plaats.

 

 

Vlaamse Regering erkent 9 Vlaamse Parkenhttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Vlaamse-Regering-erkent-9-Vlaamse-Parken.aspxVlaamse Regering erkent 9 Vlaamse Parken12-10-2023 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/123.jpg" style="BORDER:0px solid;" />De Vlaamse Regering erkent 9 Vlaamse Parken: 5 Landschapsparken en 4 Nationale Parken.

Terug naar boven