Beheerovereenkomsten

​​​

 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Wat is een beheerovereenkomst?

Een beheerovereenkomst:

  • is een vrijwillige, vijfjarige overeenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij;
  • om extra inspanningen te doen voor de biodiversiteit in Vlaanderen;
  • in ruil voor een jaarlijkse vergoeding.

Een beheerovereenkomst bestaat uit één of meerdere beheerpakketten. Een beheerpakket omvat beheermaatregelen die landbouwers uitvoeren op hun percelen om de biodiversiteit te verhogen.

​Wilt u advies op maat voor uw bedrijf, neem dan conta​​ct op met de bedrijfsplanner van uw regio​.​

​Een beheerovereenkomst aanvragen

Beheerovereenkomsten starten altijd op 1 januari. Landbouwers die interesse hebben een beheerovereenkomst met de Vlaamse Landmaatschappij te sluiten, moeten voor 1 september een bedrijfsbezoek van hun bedrijfsplanner aanvragen via het e-loket beheerovereenkomsten (BO loket)​. Op het e-loket beheerovereenkomsten kunnen landbouwers zowel terecht voor het raadplegen van hun lopende en afgelopen beheerovereenkomsten, als voor de aanvraag van een bedrijfsbezoek, een nieuwe beheerovereenkomst of de wijziging van een bestaande overeenkomst.​

​Lopende beheerovereenkomsten die gestart zijn voor 2023 

Lopende beheerovereenkomsten blijven onveranderd doorgaan tot hun einddatum. Informatie over de maatregelen voor die beheerovereenkomsten vindt u op de pagina ‘beheerovereenkomsten gestart voor ​2023’. ​​
 

 

Kantoren gesloten op vrijdag 2 junihttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/VLM-uitzonderlijk-gesloten-op-vrijdag-2-juni.aspxKantoren gesloten op vrijdag 2 juni29-5-2023 22:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/35%20jaar%20VLM/Consciencegebouw.png" style="BORDER:0px solid;" />Op vrijdag 2 juni zijn onze kantoren uitzonderlijk gesloten.

 

 

Alternatieven voor de voormalige beheerovereenkomsten erosiebestrijdinghttps://www.vlm.be/nl/nieuws/Pages/Alternatieven-voor-de-voormalige-beheerovereenkomsten-voor-erosiebestrijding.aspxAlternatieven voor de voormalige beheerovereenkomsten erosiebestrijding23-11-2022 23:00:00<img alt="" src="/nl/SiteCollectionImages/Beheerovereenkomsten/GB%20en%20GG%202.jpg" style="BORDER:0px solid;" />In de periode 2023-2027 kunnen landbouwers die de erosie op hun percelen willen aanpakken, daarvoor geen beheerovereenkomsten erosiebestrijding meer sluiten. Als alternatief kunnen landbouwers ondersteuning krijgen voor erosiebestrijding via ecoregelingen, agromilieuklimaatmaatregelen en niet-productieve investeringssteun.

 

 

Terug naar boven